Van de Kanoploeg

Van de Kanoploeg

Geplaatst op 11-04-2022  -  Categorie: Algemeen

Ondanks de weersvoorspellingen was het weer ons goed gezind en werden op zaterdag 9 april twee nieuwe aanwinsten voor de kanoafdeling van Treech’42 in ontvangst genomen. Twee prachtige kano’s (Nelo MK1) in de kleuren van de vereniging. De twee nieuwe boten zijn aangekocht bij Kano expert Arjan Bloem in Wormerveer. Na ontvangst werden ze voorzichtig uitgepakt en gecontroleerd. Met een passie die duidelijk te zien was op de gezichten van de aanwezige kanoërs. Een passie die ze hopen over te brengen op de jeugdleden van Treech’42. Want daar zijn deze nieuwe boten voor bedoeld (tot 50 kg).

De huidige kanoërs willen zodra het seizoen start,  het kanovaren opnieuw onder de aandacht brengen. Met de kanoloods weer helemaal op en top in orde, alle boten door Daniëlle gepoetst en technisch vaarklaar gemaakt is het wachten op mooi en warmer vaarweer. De oude kapotte boten zijn verwijderd en ruimte gemaakt voor de laatste type en nieuwe club aanwinsten. Natuurlijk horen hierbij nieuwe  nieuwe peddels (type wing) en spatzeilen.  De peddels zijn verstelbaar, zodat deze precies voor jou op maat gemaakt kunnen worden.

Zodra het weer het toelaat zullen we een aantal kanovaar introductiedagen organiseren. Iedereen is welkom, van jong tot oud en van beginner tot ervaren vaarder, van Treech’42 lid tot niet leden. Er is voldoende materiaal om zowel de beginnende als de al ervaren kanoërs te laten varen.

Natuurlijk zijn er een aantal basisregels waar we als Treech’42 lid en watersporter aan moeten voldoen. Voor het lenen van de clubkano’s (gemarkeerd) geldt er een registratie systeem. Je meldt je bij iemand van de kanoploeg en geeft aan dat je wilt gaan varen. Er wordt afhankelijk van de ervaring een clubkano toegewezen Deze wordt geregistreerd, zodat we weten wie de kano als laatste heeft gebruikt. Na gebruik droog je de boot, en als deze onbeschadigd is leg je deze weer terug op de plek en meld je deze af. Er is altijd wel iemand op Treech’42 van de kanoploeg die je behulpzaam kan zijn bij het uitlenen.

Tijdens de introductiedagen zullen we naast wat techniek, ook een aantal basisregels uitleggen m.b.t. het veilig varen op de Maas. Immers veiligheid staat voorop.

Mochten er een groep zo enthousiast zijn geworden, dan is het mogelijk om samen te gaan trainen en voor degene die het willen samen wedstrijden te gaan varen.

Wij zijn er klaar voor en het materiaal is weer helemaal up to date, hopelijk mogen we jullie snel ontmoeten! Je interesse kun je kenbaar maken via ofni.[antispam].@treech42.nl.

De kanoploeg


WSC Treech'42

Watersportclub Treech'42 is gelegen in de Wijk Sint Pieter, Maastricht aan de oevers van de Maas.

Er wordt gezwommen, gerecreëerd, jeu de boules gespeeld, gekanood en gewaterskiëd. Bovendien worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Niet voor niets wordt Treech'42 " 't sjoenste plekske aon de Maos" genoemd.

ADRESGEGEVENS

WSC Treech'42
Hoge Kanaaldijk 70
6212 XS Maastricht

KVK-nummer: 40203213

Havenkantoor:
Sint Pietersluisweg 59
6212 XV Maastricht

BEL ONS

Havenmeester:
06-20317846

 

STUUR EEN EMAIL

E-mail bestuur:
ofni.[antispam].@treech42.nl


E-mail havenmeester:
retseemnevah.[antispam].@treech42.nl