Sloeproeien Maastricht

Sinds 1 januari 2020 hebben wij, de sloeproeiers van de vereniging Sloeproeien Maastricht, ons op Treech’42 gevestigd. Wij roeien in een antieke roeisloep, genaamd “van Ommeren”.

WIE IS SLOEPROEIEN MAASTRICHT?
We zijn een bijzonder clubje enthousiastelingen uit Maastricht en omgeving die een mooie watersport uitoefenen. Het sloeproeien! We hebben als doel de sport in de meest zuidelijke uithoek van ons land verder te promoten en daarmee aan te bieden voor meer liefhebbers.
We zijn in februari 2019 als vereniging geboren en hebben ambitie om te groeien en onze naam te vestigen binnen de sloeproeiwereld. Ons ledenbestand bestaat uit kanjers met allen een
verschillende sloeproeiachtergrond . Jong en oud gaan prima samen. Er heerst een bourgondische gastvrije gezelligheid en een respectvolle sfeer dat prima past bij de sloeproeicultuur .

VOOR WIE IS SLOEPROEIEN MAASTRICHT BEDOELD?
Vanaf de eerste houten schepen bestaat het sloeproeien. Ondanks dat het een sport geworden is, is het concept vrijwel onveranderd gebleven. Sloeproeien is de bakermat van teamwork. In het Zuiden een vrij onbekende sport en dat willen wij veranderen. Als vereniging zijn wij op zoek naar mensen die zich in het belang van team, de vereniging en de
sloeproeisport willen inzetten. Daarnaast zien we een maatschappelijk belang. We willen onze activiteiten ook richten op mensen met een zorgplan, dan wel met een fysieke of geestelijke beperking; Mensen met een handicap die in staat zijn om in onze sloep plaats te nemen en mee aan de riemen te trekken. Sloeproeien heeft zich in dat kader al bewezen als therapeutische ondersteuning voor onder andere mariniers en politie met PTSS
zie ook: https www.sloeproeien.nl /nieuws/343163_sloeproeien tegen ptss
Ook voor bedrijven en organisaties verzorgen we clinics.  Als team uitje of als onderdeel van een offsite meeting en teambuilding activiteiten voor een organisatie.

WAT BIEDEN WIJ CONCREET AAN ALS VERENIGING?

Wij zijn Treech’42 leden, die de sloeproeisport een warm hart toedragen. Naast het beoefenen van deze mooie roeisport, willen wij ook graag het sloeproeien binnen Treech'42 promoten.

Als lid van onze sloeproeivereniging kan je in principe twee keer per week meetrainen in onze 8 persoons reddingsloep de ‘van Ommeren’. Afhankelijk van het animo en beschikbare roeiers kan dit zelfs vaker. Je wordt begeleid en ondersteund door oude rotten en je collega roeiers met al wat meer ervaring. Je mag meedoen aan wedstrijden, dat is vrijblijvend. Per roeiseizoen zetten we minimaal een 10 tal wedstrijden op onze kalender. Hiervoor moeten we ons vaak wel vele kilometers verderop bewegen, maar het loont zich zeker om op deze manier onderdeel te worden van een gezellige sloeproeicultuur. En als kers op de taart en als beloning voor onze inspanningen, proberen we mee te dingen naar een startbewijs voor de beroemde Harlingen Terschelling ( HT ) Sloepenrace dat jaarlijks rond Hemelvaart wordt gevaren. De HT is de koningin onder de sloeproei races . Maak het mee.

WAAR KUN JE ONS VINDEN?

We zijn momenteel gehuisvest aan de Maas en ondergebracht bij WSC Treech’42. Dit is een Maastrichtse watersportvereniging met haven en diverse andere faciliteiten, alwaar onze sloep is gemeerd. Een eigen plek en thuishonk is onderdeel van de ambitie, maar hoort bij de langere termijn gedachte en voorlopig zijn we prima thuis bij Treech’42.

Onze trainingsdagen zijn elke donderdag (vanaf 19.30 uur) en elke zondag (vanaf 09.00 uur). Wij vertrekken vanuit de haven van Treech’42.

WAT VERWACHTEN WE VAN ONZE LEDEN?

Zoals al gezegd richten we ons op iedereen die enthousiast is, of enthousiast te maken is voor het sloeproeien. Ervaren en onervaren, je bent van harte welkom. Eerst maken we kennis en dan kijken we hoe we verder gaan. Behalve een mooie sportactiviteit ervaar je ook het mooie van de sloeproeicultuur . Je wordt opgenomen in een gezellig no nonsense team met humor en hart voor de sport en voor elkaar. We hopen dat iedereen zich hier volledig in gaat herkennen en thuis voelt.

Graag willen wij alle leden van Treech’42 uitnodigen om een keer mee te roeien, hiervoor reserveren wij graag plaats voor 2 aspirant roeiers.

Aanmelden is mogelijk via, ofni.[antispam].@sloeproeienmaastricht.nl. Graag aangeven of men voorkeur heeft voor de donderdag en/of zondag. Wij zullen rekening houden met de keuze.

Kijk ook even op onze website:

https://www.treech42.nl/sloeproeien-maastricht

Klik hier voor een leuk wedstrijdverslag.

 

TOT SLOT: 

ONZE AMBITIES OP EEN RIJ:

  • Groeien als vereniging in ledental en prestaties;
  • Sloeproeien aanbieden aan een brede doelgroep:
    • Sporters jong en oud;
    • Maatschappelijke (zorg)projecten;
    • Bedrijven en organisaties. 
  • Promoten in Limburgs sportlandschap
  • Harlingen Terschelling Sloepenrace
logo2-sloeproeien-maastricht-2-trans
promo
promo2

WSC Treech'42

Watersportclub Treech'42 is gelegen in de Wijk Sint Pieter, Maastricht aan de oevers van de Maas.

Er wordt gezwommen, gerecreëerd, jeu de boules gespeeld, gekanood en gewaterskiëd. Bovendien worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Niet voor niets wordt Treech'42 " 't sjoenste plekske aon de Maos" genoemd.

ADRESGEGEVENS

WSC Treech'42
Hoge Kanaaldijk 70
6212 XS Maastricht

KVK-nummer: 40203213

Havenkantoor:
Sint Pietersluisweg 59
6212 XV Maastricht

BEL ONS

Havenmeester:
06-20317846

 

STUUR EEN EMAIL

E-mail bestuur:
ofni.[antispam].@treech42.nl


E-mail havenmeester:
retseemnevah.[antispam].@treech42.nl