Kanoclub

Kano Vereniging Treech “42 Maastricht

Onze kanoërs hebben in 1942 het mooiste plekje van de Maas uitgezocht om te recreëren. De plek gelegen tussen de bomen aan de Maas en dicht bij Maastricht op een  grote weide, waar uitvoering  van meerdere sporten mogelijk was.

Na de toekenning van het terrein werd een kanoloods gebouwd voor opslag van de kano’s.  In de jaren hierna werd er een kantine gebouwd en 25 jaar later werd er een zwembad van 10x25m aangelegd.

De kanoafdeling heeft ondertussen een 20tig tal kano’s ter beschikking en onlangs is onze kanovloot weer uitgebreid met enkele nieuwe jeugdkano’s waarin gevaren kan worden door onze leden.  Om zo maar een uurtje een ommetje te kanoën op onze mooie rivier de Maas of om speciaal te trainen voor de verschillende wedstrijden.  Voor eigen kano’s zijn er ligplaatsen beschikbaar in onze kanoloods.                                                                                                                                           

De Maas ligt heerlijk te meanderen voor de zonneweide van de club, maar de maas lonkt ook in de verte. Er zijn tal van mogelijkheden om naar toe te varen. Zo kun je naar het Grindgat, een meertje dat 2,5 km verder stroomopwaarts ligt of je vaart  een stukje door naar Luik. Stroomafwaart kun je naar Rekem een mooi plaatsje aan de Zuidwillemsvaart. Kun je niet beslissen en wil je alles dan is er de mogelijkheid om een ronde om Maastricht te varen via het Albertkanaal en de Zuidwillemsvaart terug de maas op.

Mensen die niet lid zijn van onze club en nog nooit gekanood hebben worden uitgenodigd om met onze leden samen te gaan oefenen en te ondervinden of kanovaren iets voor jou is. Treech heeft hiervoor meerdere stabiele oefenkano’s, maar ook wedstrijdkano’s ter beschikking.

Voor de deur kan er vol op vrij gekanood worden. Een klein rondje aan de overkant van de maas, om het Gouvernement heen, is voor de velen een mooie eerste kennismaking met varen op de maas. De Gouverneur staat er vaker naar de kanoërs te kijken.

Treech heeft al veel kanotochten op de Maas georganiseerd:

  • Bijvoorbeeld de Maas 25 km afzakken naar Stokkem of
  • 50 km naar Maaseik en de
  • 100 km naar Venlo zijn ook vaker als toertocht gevaren, waarbij gekluund moet worden als er weinig water in de Maas staat.
  • Tocht naar de Stuw van Lihxe in België is heel apart.

Op onze Maas wordt in het seizoen iedere dag gekanood door onze kanoleden. Als je er eenmaal mee bezig bent krijg je er niet meer genoeg van.                                                               

Als je na de kennismaking met kanovaren wilt leren om sneller te varen dan hebben in onze afdeling een groep van internationale kanoërs die zelf zowel aan de Nederlandse Kampioen wedstrijden als op de Olympische spelen hebben meegedaan. Zij kunnen je begeleiden met de techniek en de stappen naar de wedstrijdsport.

Kanovaren op Treech’42, er zijn veel verschillende mogelijkheden en mocht u na deze introductie nog vragen hebben dan kunt u dat aangeven op onze website.  Wil je meteen lid worden klik dan op onderstaande link: https://www.treech42.nl/aanmelden

 

WSC Treech'42

Watersportclub Treech'42 is gelegen in de Wijk Sint Pieter, Maastricht aan de oevers van de Maas.

Er wordt gezwommen, gerecreëerd, jeu de boules gespeeld, gekanood en gewaterskiëd. Bovendien worden er het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Niet voor niets wordt Treech'42 " 't sjoenste plekske aon de Maos" genoemd.

ADRESGEGEVENS

WSC Treech'42
Hoge Kanaaldijk 70
6212 XS Maastricht

KVK-nummer: 40203213

Havenkantoor:
Sint Pietersluisweg 59
6212 XV Maastricht

BEL ONS

Havenmeester:
06-20317846

 

STUUR EEN EMAIL

E-mail bestuur:
ofni.[antispam].@treech42.nl


E-mail havenmeester:
retseemnevah.[antispam].@treech42.nl